Er zijn scherpe keuzes nodig

26 oktober 2017 | Smartpack

Joost Roks, initiator SmartPack:  “We hebben een heel goed team aan de voorkant, met Hazenberg Bouw en Rendon Onderhoudsgroep voor de organisatie en uitvoering van begin tot eind, De Loods Architecten voor Social- en DesignPack, IBS en Rc Panels voor de productontwikkeling en productie van de slimme gevelelementen. We werken nu al geruime tijd  met elkaar samen, sinds we met elkaar een aanbesteding hebben gewonnen. Wat ons drijft en bindt is waar het heen moet, dat hebben we heel duidelijk voor ogen: een energieneutrale woningvoorraad.

Er wordt heel erg onderschat wat er allemaal voor nodig is om een woning in bewoonde staat energieneutraal te maken. Er wordt in eerste instantie vaak heel technisch of heel financieel naar gekeken. Maar renoveren in bewoonde staat is uiteindelijk vooral mensen werk en maatwerk per woning, per huishouden. Er is een heel pallet aan dingen die je moet kunnen organiseren en borgen om het goed te doen. Je hebt er de hele keten voor nodig. De corporatie, de bouwer, de installateur, de bewoners, de bewonersconsulenten. Dat is in SmartPack goed geregeld.  Wat wij doen is niet uniek, er zijn meer aanbieders. Maar als je vraagt: hoeveel projecten heb je nou daadwerkelijk gedaan, dan zijn het er vaak nog erg weinig. Wij zijn inmiddels al met drie projecten onderweg. Ik zeg niet dat het altijd allemaal vlekkeloos zal verlopen – we zullen het met bewoners en corporaties sámen moeten doen – maar we zijn goed bezig.”

Neem contact op

Menukaart Downloaden?

JA, ik ontvang de uitgebreide menukaart met vanaf-prijzen en concrete resultaatcijfers (‘output’) van de genoemde scenario’s graag op het volgende e-mail adres:

Zoekvenster sluiten