Laat waardevolle sociale structuren intact

16 januari 2018 | Smartpack

John van der Doelen, directeur Hazenberg Bouw: “Geld is maar één aspect van de hele verduurzamingsvraag. De gesprekken over verduurzaming gaan meestal eerst over geld, maar minstens zo belangrijk is het sociale aspect. Ik woon zelf in een Brabants dorp met heel veel verouderde woningen. Mensen wonen daar soms al 20-30 jaar, heel gelukkig en tevreden. Die verouderde buurtjes functioneren vaak als hele hechte en gezellige dorpjes, waar iedereen elkaar kent en elkaar een beetje in de gaten houdt. Soms zie je dat de kinderen ook weer in dezelfde buurt gaan wonen. Er heerst een soort familiegevoel, waar mensen heel erg aan gehecht zijn en de sociale controle groot is.

Met Smartpack hoef je bewoners niet eens tijdelijk uit hun huis te plaatsen. We kunnen de hele renovatie naar nul op de meter – en veel meer wooncomfort – in bewoonde staat uitvoeren. Zo houden we waardevolle sociale structuren in stand. Voor mij is dat één van de grootste verdiensten van Smartpack: de snelheid waarmee we een verouderde, oncomfortabele woning kunnen vernieuwen èn energieneutraal kunnen maken. Terwijl mensen gewoon kunnen blijven wonen waar ze wonen. “

Menukaart Downloaden?

JA, ik ontvang de uitgebreide menukaart met vanaf-prijzen en concrete resultaatcijfers (‘output’) van de genoemde scenario’s graag op het volgende e-mail adres:

Zoekvenster sluiten