Nederland kan, nee moet zonder gas

1 november 2017 | Smartpack

Bart Kruyning, directeur Rendon Onderhoudsgroep: “Wij moeten oog hebben voor de wereld waarin wij leven. Het valt immers niet te ontkennen. Hele dorpen worden in de modder gestort omdat wij de bomen wegkappen. Die woedende orkanen: die ontstaan omdat de zee te warm is. En zo kan ik nog wel even door blijven gaan. Er gebeurt de laatste decennia zo veel op dit gebied… dat komt ergens vandaan. We moeten iets doen. Ik moet iets doen. Zo zit ik erin.

De vraag is: wat kunnen wij vanuit onze professie – de wereld van corporaties en bouwers – het beste doen? De overheid steekt miljarden in windmolenparken om extra energie op te wekken, maar dat geld vind ik verkeerd besteed. We zouden meer moeten investeren in mìnder energieverbruik. Dat is de discussie die steeds plaatsvindt: hoeveel hebben we nodig – hoeveel moeten we opwekken. Het wooncomfort van oude huizen gaat door goed isoleren met sprongen vooruit. Daarmee sla je dus drie vliegen in een klap: je energieverbruik vermindert, waardoor je minder hoeft op te wekken èn het comfort voor bewoners verhoogt. Hoe eenvoudig kan het zijn? Slimme oplossingen zoals SmartPack zijn er gewoon! Waar wachten we nog op?”

Neem contact op

Menukaart Downloaden?

JA, ik ontvang de uitgebreide menukaart met vanaf-prijzen en concrete resultaatcijfers (‘output’) van de genoemde scenario’s graag op het volgende e-mail adres:

Zoekvenster sluiten