Nieuw op de Menukaart van SmartPack! De HT Skid: Plug & Play naar gasloos.

28 februari 2020 | Smartpack

Vandaag de dag maakt de corporatiemarkt dankbaar gebruik van onze dienstverlening en onze (groeiende!) Menukaart vol verduurzamingsinnovaties-op-maat. Maar er wás een tijd dat wij als Team SmartPack van Hazenberg toch vooral vastliepen in goede bedoelingen. Gelukkig maar, zeggen we nu. Want terugkijkend was het precies dit ‘vastlopertje’, wat ons bracht tot de ontwikkeling van onze Menukaart. Het begin van een serie mooie innovaties, waarvan we vandaag – met gepaste trots – de nieuwste presenteren…

Bij Hazenberg hebben wij ronduit stevige ambities als het gaat over duurzaam ontwikkelen, bouwen en renoveren. Sterker nog: het is de reden dat SmartPack ooit het daglicht zag. Een apart team met volledige focus op het ontwikkelen van verduurzamingsinnovaties voor opdrachtgevers in corporatieland!

Ontdekkingsreis
En nu neem ik u even mee terug in de tijd. Vol enthousiasme kwam het team tot een puik product waarmee te renoveren woningen in 5 dagen konden worden ‘omgetweakt’ tot esthetisch prachtige, comfortabele NOM-woningen. Naadloos aansluitend bij de principes en doelen van de Stroomversnelling. Helemaal top. Maar… gek genoeg liep de markt er niet warm voor. Jonge honden als we waren (en zijn), lieten we ons echter niet ontmoedigen en trokken we het land in om te ontdekken waardoor dat kwam. We bezochten maar liefst 17 woningcorporaties en legden hen twee vragen voor.
1. Wat zijn de uitdagingen die jullie het meest buikpijn bezorgen bij het verduurzamen van je woningvoorraad?
2. En wat kunnen wij daarin betekenen om jullie vol vertrouwen richting 2050 te helpen?

Antwoord
Het antwoord was verrassend voor de hand liggend: “We willen niet één oplossing. We willen maatwerk! Verschillende oplossingen voor verschillende woningtypen, met verschillende ‘levels’ van duurzaamheid én verschillende prijskaartjes.” Daar konden we wat mee. Een half jaar later – en in constante afstemming met de markt – was onze Menukaart geboren. Met verschillende scenario’s voor slim en betaalbaar isoleren van woningen op gas (no-regret maatregelen). En nog eens een aantal all-electric scenario’s, tot NOM aan toe.

Snappen
Het rap groeiende aantal gewonnen tenders en tevreden klanten vertelt ons inmiddels dat we hiermee de goede weg zijn ingeslagen. En dat vinden we natuurlijk fijn. Maar ‘een toffe bijvangst’ is toch wel, dat we door het uitvoerige contact met al die corporaties nu ook weten waar zij tegenaan lopen. Of anders gezegd: we snappen nu écht wat ze willen en wat wij kunnen doen om te helpen.

Trots
En dat innoveert lekker weg, zeg maar… Zo vertelde ik een aantal weken geleden al over ons innovatieve concept rondom PCM’s waarmee we sinds de Warmtewissel mooie stappen aan het zetten zijn. En nu zijn we toe aan wéér een ‘trotse’ uitbreiding van onze Menukaart: onze HT (hoge temperatuur) Skid! Het voert te ver om die nu tot in detail te gaan bespreken, maar de mooiste usp’s wil ik hier wel met jullie delen:

De SmartPack HT Skid – de voordelen op een rij
• Hiermee maken we woningen gasloos bij gelijkblijvende energielasten.
• Het is een zogenoemd Plug & Play product: op zolder plaatsen, stekker erin en klaar.
• Je kunt je bestaande afgiftesysteem erbij handhaven; radiatoren blijven gewoon zitten en functioneren.
• Installatie is in 1 dag in bewoonde staat te realiseren!
• Het systeem is te onderhouden van binnenuit.
• En het werkt met een HT warmtepomp (tot 70 graden), op 8 kW vermogen, met een milieuvriendelijker, natuurlijk koudemiddel (propaan R290).

En nu komt het… dankzij deze HT Skid kunnen we eindelijk waarmaken wat we al jaren nastreven: hiermee kan je als corporatie 3 huizen gasloos verduurzamen voor een ton!

Meer weten? Neem contact met me op: (06) 129 60 455
Ik vertel je er graag meer over.

Jeroen van Eerdewijk

Hoofd SmartPack | Hazenberg
Verduurzaming bereikbaar maken

Jeroen van Eerdewijk - SMARTPACK

Menukaart Downloaden?

JA, ik ontvang de uitgebreide menukaart met vanaf-prijzen en concrete resultaatcijfers (‘output’) van de genoemde scenario’s graag op het volgende e-mail adres:

Zoekvenster sluiten