6 (pilot)woningen

In Oostvoorne hebben wij de eerste 6 SmartPack-woningen opgeleverd voor het Woonbedrijf Westvoorne. Dit project is de start van de verduurzaming van in totaal 68 woningen. De ambitie is dat de hele wijk nul-op-de-meter wordt.

Uitdaging is het eigendom van de woningen. Het grootste deel is eigendom van het Woonbedrijf, een deel is koopwoningen. Hiervoor is een oplossing bedacht: een leasecontract voor de gevel en de nul-op-de-meter installatie. Ook in de pilot is een dergelijke lease afgesloten. De gevel is eigendom van het Woonbedrijf en de bewoners betalen hiervoor maandelijks een bedrag dat ongeveer gelijk is aan de EnergiePrestatieVergoeding (EPV) die huurders betalen. Als mensen hun woning verkopen, wordt het leasecontract overgenomen door de nieuwe eigenaren.

Om bewoners te laten ervaren hoe hun woning er na de renovatie uitziet, hebben we een modelwoning ingericht, die tevens dienst doet als relaxwoning. Als bewoners even weg willen uit hun huis of een bakje koffie willen drinken, dan kan dat hier. Ook het SmartPack team heeft hier onderdak, zodat bewoners hier ook met al hun vragen terecht kunnen.

Menukaart Downloaden?

JA, ik ontvang de uitgebreide menukaart met vanaf-prijzen en concrete resultaatcijfers (‘output’) van de genoemde scenario’s graag op het volgende e-mail adres:

Zoekvenster sluiten